Lainaa www.edullinenvippi.com -palvelusta:

Sosiaalinen luotto

Kunnat voivat myöntää sosiaalista luottoa henkilöille, jotka eivät voi saada tavanomaista luottoa pienten tulojen ja vähävaraisuuden takia. Sosiaalisen luoton tarkoituksena on edistää itsenäistä taloudellista selviytymistä. Sosiaalista luottoa voidaan myöntää esimerkiksi pikavippikierteestä selviämiseen. Luototosta voidaan periä kohtuullinen vuotuinen korko.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) julkaiseman raportin mukaan sosiaalista luottoa sai vuonna 2010 yhteensä 780 hakijaa. Keskimäärin luoton summa oli jopa 4000 euroa. Takaisinmaksuaika on useimmiten korkeintaan viisi vuotta.

Vuodesta 2007 myönnettyjen sosiaalisten luottojen määrä nousi 31 prosenttia. Suurin osa sosiaalista luottoa saaneista oli opiskeilijoita, joiden osuus oli yhteensä 42 prosenttia. Eläkeläisiä oli 22 prosenttia ja palkansaajia 26 prosenttia. Yksinasuvat miehet ja naiset olivat selvästi suurin sosiaalista luototusta saaneiden ryhmä, 780 sosiaalista luototusta saaneista runsas 600 oli yksinasuvia tai yksinhuoltajia.

Kunnista 23 tarjoaa sosiaalista luototusta ja lisäksi 8 kuntaa suunnittelee sosiaalisen luoton tarjoamista. Sosiaalinen luototus oli vuonna 2010 käytössä muun muassa Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä.

Sosiaalista luottoa on myönnetty muun muassa opintolainan sijasta, silloin kun opiskelija ei ole voinut saada opintolainaa, kulutusluottovelkojen maksamiseen, ulosottovelkojen maksamiseen, asumisen turvaamiseen ja kotitalouden talouden hallintaan saattamiseen. Toisin kuin tyypillisiä kulutusluottoja tai pikavippejä, sosiaalista luottoa voivat saada myös luottotietonsa menettäneet.

Seuraavassa muutamia hyviä linkkejä:

Ryhdy sijoittajaksi

Haluatko rahoillesi parempaa tuottoa. Ryhdy sijoittajaksi www.vippiilmanluottotietoja.com palvelussa. Saat rahoillesi parhaillaan satojen prosenttien tuoton vuodessa. Lue lisää

Vipit valuutaksi

Haluaisitko muuttaa vippikierteesi kiinteäksi tulonlähteeksi. Valuuttakaupa on tämän hetken tehokkain tapa ansaita rahaa. Lue lisää